Wat maakt Ras Echt Alaska zalm zo uniek

Bijzondere oorsprong

Ras Echt zalmfilet is afkomstig uit het verre Alaska. De zalm wordt geboren in zoetwaterrivieren, en groeit op in de zuivere oceaan. Hij keert vervolgens als volwassen vis terug naar de rivieren om zich voort te planten. Alaska heeft met zijn duizenden kilometers kustlijn en talrijke binnenwateren de reputatie over één van de schoonste visgebieden ter wereld te beschikken.

"Ras Echt Alaska zalm komt uit één van de schoonste vangstgebieden ter wereld"

Rijke smaak

Alaska zalm groeit op in de vrije natuur en heeft daar de beschikking over een grote variëteit aan voedsel. Het menu van de vis bestaat uit garnalen, kreeftjes en kleine zeediertjes. Dit voedsel geeft het visvlees een pittige, garnaalachtige smaak. Gebakken, gegrild, gepocheerd of gestoofd is Alaska zalm dankzij zijn volle smaak een ware culinaire delicatesse!

"Onze zalm groeit op in zijn eigen tempo. En dat proef je!"

Duurzaam product

Het Alaska Seafood Marketing Institute (ASMI) stelt strikte voorwaarden aan het vissen in de Alaskaanse wateren. Biologen monitoren de zalmpopulatie en op basis daarvan wordt een quotum opgesteld. Zo mag wilde zalm alleen in de periode juni tot september worden gevangen, als de soort naar de rivieren trekt. Dit vissen doen de vissers met lijnen, zodat bijvangst wordt beperkt en de bodem onbeschadigd blijft.

"Ras Echt zalm voldoet aan de strengste duurzaamheidseisen"

Mooie kleur en textuur

Alaska zalm voedt zich vooral met schaaldieren. Daardoor krijgt de vis relatief veel caroteen binnen, een rode natuurlijke kleurstof die ervoor zorgt dat de zalm zich goed voelt en zich voortplant. Dankzij de stof krijgt het visvlees een prachtige rode kleur. Doordat de vis in het wild een actief leven leidt, heeft zijn vlees bovendien een vlezige, stevige structuur met een laag vetgehalte.

"Het gevarieerde voedingspatroon geeft de zalm een opvallende rode kleur"

Gezond en puur

Dankzij het pure leven dat Ras Echt zalm leidt, is zijn vlees rijk aan natuurlijke voedingsstoffen. Vergeleken met kweekzalm bevat wilde zalm meer mineralen zoals kalium, zink en ijzer en in verhouding meer Omega 3-vetzuren. Deze stof maakt het menselijk lichaam niet zelf aan, maar is wel essentieel. Omega 3 remt ontstekingen, werkt cholesterol verlagend en is goed voor hart en vaten.

Ras Echt zalm is rijk aan natuurlijke voedingsstoffen en puur natuur

Wilt u dit bijzondere, smaakvolle, gezonde en mooie natuurproduct ook aanbieden in uw restaurant of winkel? Neem dan contact op met ons, haal Ras Echt wilde Alaska zalm in huis en maak indruk op uw klanten!

TERUG